Špagety carbonara
Ingredience
400 g špaget, 200 g libové slaniny nebo uzeného bůčku, 100 g parmazánu, 2 stroužky česneku, 50 g másla, 4 žloutky, 60 ml smetany ke šlehání, sůl, čerstvě pomletý pepř
Postup
Špagety uvaříme v hodně osolené vodě na skus.
Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek rozmáčkneme plochou stranou nože. Ve velké pánvi zahřejeme máslo, vložíme česnek a slaninu a necháme ji na středním ohni vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme a vyhodíme.
Žloutky promícháme se smetanou a většinou strouhaného sýra.
Do pánve ke slanině přidáme scezené špagety a na slabém plameni promícháme. Odstavíme a vmícháme žloutkovou směs.
Přidáme pár lžic vody ve které se vařily špagety a důkladně promícháme až jsou všechny špagety obalené hladkou omáčkou.
Na talíři posypeme zbytkem sýra a poprášíme čerstvě namletým pepřem.


zdroj: magazín Albert
Přidáno: 23.8.2013