Vepřové plátky s tarhoňou
Ingredience
750 g vepřové kýty, sůl, mletý pepř, sušená červená paprika, 500 g tarhoně, 100 g slaniny, 1 velká cibule, 1,2 l vývaru ( i z kostky), sádlo nebo olej
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, opaprikujeme.
Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a na troše tuku usmažíme dozlatova. Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání opékáme, až tarhoňa lehce zezlátne. Zalijeme ji horkým vývarem, osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.
Maso opečeme z obou stran na rozpáleném tuku doměkka.
Tarhoňu po 20 minutách vytáhneme z trouby, na povrch naskládáme opečené maso, každý plátek polijeme lžící výpeku z pánve a přikryté vrátíme do trouby. Pečeme dalších asi 20 minut.
Podáváme s kyselým okurkem.
Přidáno: 9.3.2013