Perníčky 7
Ingredience
650 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 1 lžíce jedlé sody, 1 sáček kypřicího prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce perníkového koření, 100 g medu, 50 g tuku (máslo, hera), 4 vejce
Postup
Na vál prosejeme mouku se sodou, práškem do perníku, kakaem a cukrem.
Vyhloubíme důlek, do kterého nalijeme med a vejce. Přidáme změklý tuk a zpracujeme hladké měkké těsto. Důkladně prohněteme, zabalíme a do dalšího dne necháme uležet v chladu.
Odpočinuté těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a vykrajujeme libovolné tvary.
Klademe na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme při 200°C asi 7-10 minut (záleží na velikosti kousků).
Vychladlé perníčky můžeme polévat čokoládovou polevou a libovolně dozdobit.
Pokud necháme perníčky holé (bez polevy), ihned po vytažení z trouby je ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.
Přidáno: 17.4.2014