Dvoumasový kari guláš
Ingredience
400 g hovězí kližky, 400 g vepřového plecka, 0,5 kg cibule, 2 vrchovaté lžičky kari, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka pepře, sůl, 1 zelená paprika, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla nebo oleje
Postup
Maso pokrájíme na kostky, vepřové na větší než hovězí. Cibuli nakrájíme nahrubo, papriku očistíme od semínek a pokrájíme na nudličky.
Na tuku osmahneme cibuli do zezlátnutí. Přidáme maso a za častého míchání opečeme společně s cibulí dohněda.
Pak vmícháme kari a mletou papriku a podlijeme vodou, ne moc.
Osolíme, opepříme, přidáme syrovou papriku a promícháme. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Podle potřeby podléváme horkou vodou, tak, aby maso nebylo úplně potopené.
Až je maso téměř měkké, necháme vodu vydusit, maso zaprášíme moukou, promícháme a znovu zalijeme horkou vodou. Přikryjeme a dodusíme doměkka.
Podáváme s čímkoliv co rádi ke guláši.
Přidáno: 8.1.2011