Vepřové karé s jablky
Ingredience
vepřová kotleta nakrájená na plátky, olej, sůl, mletý pepř, hladká mouka, cibule, kyselejší jablka (1 na osobu), máslo, mletá skořice, mletý zázvor, 1 lžíce cukru krupice
Postup
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme nadrobno posekanou cibuli dozlatova. Vysypeme z pánve do misky.
Plátky masa jednou stranou namáčíme do mouky a na rozpáleném oleji na pánvi prudce z obou stran opečeme. Opečené maso skládáme do kastrolu pomoučenou stranou nahoru.
Až máme všechno maso v kastrolu, podlijeme ho výpekem z pánve zředěným trochou vody a posypeme osmaženou cibulí. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Na čisté pánvi rozehřejeme kousek másla a opečeme na něm jablka. Poprášíme je skořicí a zázvorem a za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Až změknou, posypeme je cukrem a necháme ho chvíli zkaramelizovat.
Na talíř dáme vedle plátku masa hromádku jablek, podáváme s rýží.



zdroj: Elena Francánová
Přidáno: 16.5.2010