Kokosové řezy
Ingredience
těsto: 5 vajec, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje
nádivka: 2 velké sáčky piškotů (á 240 g), 500 ml teplého černého čaje, 3-5 lžic jaohodové marmelády, 3-5 lžic rumu
kokosový krém: 100 g strouhaného kokosu, 200 ml mléka, 250 g másla, 150 g moučkového cukru
trochu kokosu na posypání
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme žloutky, olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení (30x40 cm) a upečeme (200°C, 8-10 minut). Necháme vychladnout.
Piškoty ve větší míse zalijeme teplým čajem a necháme nasáknout. Rukama rozmačkáme na kaši, není třeba všechny piškoty zcela rozmačkat, klidně mohou zůstat i kousky.
Přidáme marmeládu, rum a dobře promícháme. Tuto hmotu rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot.
Do horkého mléka nasypeme kokos a chvíli povaříme. Necháme vychladnout.
Máslo ušleháme s cukrem do pěny a vařečkou nebo stěrkou vmícháme vychladlý uvařený kokos.
Kokosový krém rozetřeme na piškotovou nádivku a povrch posypeme kokosem.
Po ztuhnutí v ledničce nakrájíme na řezy.
zdroj: Šárka z Valašska
Přidáno: 26.9.2013